0
Winkelwagen 0
Brent Van Nuffel

Oogsttijd: alles over kunststof fruitkratten en agri kratten

Nu het oogstseizoen stilaan weer op volle toeren draait, komen ook de plastic fruitkratten, agri kratten en groentekratten weer tevoorschijn. Deze Euronorm bakken zijn een onmisbaar werktuig in de keten geworden. Dit om bijvoorbeeld begin april de eerste asperges, tomaten en wortels in op te slaan voor verdere distributie. Van deze producten bestaan zowel houten als kunststof varianten. De reden waarom wij bij Logistiekonline voor kunststof kiezen, en de voordelen ervan, lichten we je graag toe aan de hand van praktische voorbeelden.

Bekijk hier al eens ons gehele assortiment kunststof bakken

De voordelen van kunststof fruitkratten

De keuze voor de plastic uitvoering van deze Euronorm type bakken komt voort uit het feit dat het HDPE kunststof volledig waterbestendig is. Dit wil zeggen dat het kunststof niet wordt aangetast door water en er dus geen kwaliteitsverlies is. Dit in tegenstelling tot hout. Hout is namelijk poreus en kan naast water ook schimmels en bacteriën ‘opnemen’, waar vervolgens de groenten en het fruit mee in contact kunnen komen. Dit vormt een groot risico en kan voorkomen worden door kunststof te gebruiken, waar schimmels en bacteriën geen vat op hebben. HDPE voldoet aan deze eisen en is dus een zeer geschikt grondstof voor agri & fruitkratten.

De reden waarom dit type kunststof bakken (en andere Euronorm bakken) geperforeerd zijn, is omdat je ze hierdoor makkelijk kan reinigen met water. Zo kan je zand en ander overtollig restmateriaal snel en makkelijk afspoelen. Het water loopt vervolgens weg door gaatjes in de onderkant en zijkant van de bak. Een andere eigenschap van HDPE kunststof, is dat zij temperaturen tot 80 °C weerstaan. Dit is handig wanneer je met warm water wil reinigen. Deze kratten bevatten dus een simpel filtratiesysteem. Bijkomend voordeel is dat de oogst meteen gelucht kan worden om de kans op schimmel terug te dringen. Zo kan het geheel in optimale staat de (super)markt bereiken en kan je het veilig consumeren.

We zien voornamelijk in de fruitteelt dat er veel kunststof kratten worden gebruikt, zeker voor de kleinere soorten. Fruit is over het algemeen wat kwetsbaarder en wordt daarom in minder hoge kunststof bakken of kratten verzameld dan groenten. Door minder te 'stapelen' worden de onderste vruchten niet verpletterd onder het gewicht van het fruit erboven. Zo wordt de oogst van bijvoorbeeld appels, peren, bessen en kersen zoveel mogelijk intact gehouden.

Ontdek ons assortiment kunststof fruitkratten en agri kratten hier.

Overzicht agri kratten

Fruitkratten combineren met andere ladingdragers

Veel van onze klanten gebruiken onze Euronorm fruitkratten ook voor andere doeleinden dan de oogst. Zo kan je ze ook gebruiken om producten (kleingoed) in distributiecentra en opslaglocaties te organiseren en categoriseren. Omdat de bakken voorzien zijn van gaatjes en grijpopeningen, behoud je steeds een overzicht van de inhoud. Op onze Deense karren kan je bijvoorbeeld drie fruitkratten naast elkaar plaatsen, tot wel vijf rijen hoog. Zo maak je in een handomdraai een mobiel opslagsysteem dat 15 bakken kan stockeren en transporteren. Perfect om je opslagruimte én tijd efficiënt gebruiken. Zelfs in onze 'kleine' Deense karren kunnen makkelijk 8 volle kratten gezet worden. Uiteraard kan je ook een veelvoud aan andere rolcontainers gebruiken voor het transport van kratten of andere goederen.

Bekijk ons volledige assortiment rolcontainers voor extra inspiratie.

Aangezien onze Euronorm kratten stapelbaar zijn, kan je ook een passende dolly gebruiken om intern transport op een praktische manier te bevorderen. Wanneer je kiest voor een kunststof dolly, heb je hierbij ook de voordelen van waterbestendigheid en zijn deze dus afwasbaar. Verder bieden we ook foodgrade HDPE dollies met HACCP certificaat aan. Een slimme keuze die we aanbevelen bij gebruik in de voedselindustrie of andere sectoren waar hygiëne heel belangrijk is.

Tot slot zijn er naast Deense karren en dollies nog speciale steekwagens beschikbaar in ons gamma. Hierop kunnen zowel onze fruitbakken en agri kratten, alsook onze stapelbakken/transportbakken en andere Euronorm kunststof bakken mee vervoerd worden. Deze steekwagens zijn voorzien van een rechte ‘rug’ met afgevlakte buizen waardoor je stapel stabiel blijft tijdens het rijden. Daarnaast zorgt een extra brede basis zorgt voor additionele stabiliteit. Zo blijft jouw lading netjes gestapeld op de steekkar staan.

Benieuwd naar meer van onze steekwagens? Neem hier een kijkje!

Rolkarren

Meer vragen over deze blog of andere zaken wat betreft ladingdragers of de service die we als Logistiekonline bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of +32 (0)52 47 88 87. We staan je graag te woord!

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter