0
Winkelwagen 0
Mathijs Meeuwissen

Opvangbakken en lekbakken - toepassingen en voordelen

Opvangbakken zijn een belangrijk onderdeel van iedere bedrijfsvoering waar met gevaarlijke of giftige stoffen wordt gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de chemische industrie of aan de farmaceutische industrie, waar met zuren, basen en andere chemicaliën wordt gewerkt.

Ook in garages, waar vaak met olie wordt gewerkt, zijn lekbakken onmisbaar. Niet alleen om te voorkomen dat de werkplaats smerig wordt, maar ook om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen in omloop komen en het milieu schade toe brengen.

Lekbakken worden niet alleen gebruikt in opslagruimtes of magazijnen, maar ook bij transport, wanneer de kans op lekkages extra groot is. Logischerwijs maken bedrijven in de logistieke sector ook vaak gebruik van opvangbakken bij vervoer van vloeistoffen per vrachtwagen of ander vervoermiddel.

Verder kun je door het gebruik van een lekbak voorkomen dat er gezondheidsrisico’s ontstaan voor medewerkers, schade aan een pand of aan materieel voorkomen en tijd en geld besparen op schoonmaakkosten.

Voordelen lekbak:

  • Voorkom dat gevaarlijke stoffen met het milieu in aanraking komen
  • Verklein gezondheidsrisico’s voor medewerkers
  • Voorkom schade aan pand of materieel
  • Bespaar tijd en geld op schoonmaakwerk

Lekbakken - verschillende uitvoeringen

Bij ons ben je aan het juiste adres voor de aanschaf van degelijke, stevige lekbakken die we in verschillende uitvoeringen en met verschillende inhoud aanbieden. Onze lekbakken zijn uitgevoerd in zogenaamd Polyetheen of PE kunststof. PE kunststof is goed bestand tegen corrosie, is lichtgewicht in gebruik en is makkelijk is schoon te maken.

Aanbod lekbakken Logistiekonline

Lekbak met rooster: afhankelijk van of de vaten, jerrycans, flessen of andere vloeistofhouders schoon moeten blijven kun je kiezen voor een variant met of zonder bijgeleverd rooster.

Lekbak met pallet: als de vaten (of andere vloeistofhouders) een hoog gewicht hebben is het raadzaam om een lekbak met geïntegreerde pallet te kiezen

Mobiele lekbak: logische optie als er bijvoorbeeld regelmatig vaten verplaatst moeten worden.

Contact

Voor meer advies kun je ons bereiken via +32 52 47 88 87 of je kan het totale aanbod aan lekbakken via onze webshop bekijken.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter